09.01.2015

Użytkownicy Ceneo.pl wraz ze Stowarzyszeniem Piękne Anioły umożliwili remont pokoików dla Kingi i Agaty

Dzięki środkom pozyskanym ze zbiórki punktów w programie lojalnościowym serwisu Ceneo.pl zrealizowano generalny remont dwóch dziecięcych pokojów, które dziś są oficjalnie przekazywane w ręce małych właścicielek.

Kinga ma 11 lat, Agata – 8. Siostry są bardzo ze sobą związane. Obie lubią muzykę, taniec, zajęcia plastyczne oraz zwierzęta – opiekują się dwoma kotami, psem i papużką. Nie mają jednak za wielu powodów do codziennej radości, bo sytuacja finansowa ich rodziny jest bardzo trudna. Wychowuje je samotnie mama, a pieniądze, które ma co miesiąc do dyspozycji, nie starczają nawet na podstawowe potrzeby. Rodzina mieszka w starym, zniszczonym domu w małej wiosce pod Wodzisławiem Śląskim. Kinga i Agata do grudnia ubiegłego roku nie miały osobnych pokoi, a miejsce, w którym spały, odrabiają lekcje i spędzały wolny czas bardzo odbiegało od dziecięcych marzeń o własnym, kolorowym kącie.

Pod koniec zeszłego roku do dziewczynek uśmiechnął się los. Dotarło do nich Stowarzyszenie Piękne Anioły, które zaproponowało wyremontowanie dziecięcych pokoików. Tym razem do cyklicznej akcji Stowarzyszenia „Słoneczne Pokoje” dołączyło Ceneo.pl – największa polska porównywarka cen. Użytkownicy serwisu przez trzy grudniowe tygodnie przekazywali punkty w ramach programu lojalnościowego na ten właśnie cel. Zebrano punkty, które po zamianie na złotówki wystarczyły na połowę remontu. Drugą połowę sfinansowało Ceneo.pl.

Pokoje dziewczynek przed - po 2

Środki finansowe przeznaczone zostały na wymianę podłogi i grzejników, wstawienie nowych szczelnych okien i drzwi, odgrzybienie i pomalowanie ścian, montaż nowego oświetlenia, zakup tapczaników, biurek i półeczek na książki i zabawki. Prace remontowe wykonali więźniowie Zakładu Karnego w Jastrzębiu Zdroju.

Akcja „Słoneczne pokoje” jest realizowana przez Stowarzyszeniem Piękne Anioły, które od 1,5 roku remontuje pokoje najbardziej potrzebujących dzieci. Dzięki działalności Aniołów nowe pokoje mają dzieci z 30 rodzin w całej Polsce.

I Ty możesz pomóc!

Ceneo.pl w ramach programu lojalnościowego Klub Łowców Nagród regularnie organizuje zbiórki punktów na cele charytatywne. W tym tygodniu rusza akcja na rzecz Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

Mechanizm jest bardzo prosty. Użytkownicy Ceneo.pl po zalogowaniu się w serwisie i programie klikają w katalogu nagród charytatywne cegiełki o wybranej wartości. Nie przekazują pieniędzy, tylko wirtualne punkty ze swojego konta.

Założenie konta w serwisie trwa minutę. Punkty zdobywa się np. wystawiając opinie o produktach i sklepach lub robiąc zakupy przez opcję „Kup na Ceneo”.

Tagi: ,