02.10.2018

Na Ceneo.pl porównasz już oferty kredytów

Z końcem września na Ceneo.pl uruchomiliśmy nową kategorię – Kredyty gotówkowe. Na początek znajdziemy tam oferty z kilku banków, które dostarczyła pierwsza niezależna platforma kredytowa – FinAi. Dzięki temu użytkownicy nie tylko porównają oferty, ale będą też mogli bezpiecznie wziąć kredyt z dowolnego miejsca.

Pojawienie się usług finansowych w najpopularniejszej porównywarce internetowej było kwestią czasu. Rosnący udział handlu internetowego w Polsce, rozwój innowacyjnych usług finansowych i zwiększające się potrzeby użytkowników sprawiły, że Ceneo.pl poszerzyło swoją ofertę o kredyty gotówkowe. Użytkownicy mogą je porównywać na podstawie rodzaju kredytu, jego kwoty, liczby rat i – co najważniejsze – oprocentowania. Nowa kategoria jest jedną z ponad 30, wśród których prezentowane są miliony produktów z takich serwisów jak Allegro.pl, Amazon czy Aliexpress. W ostatnim czasie pojawiły się też inne kategorie usługowe. Wśród nich znajdziemy te dedykowane miłośnikom tanich ubezpieczeń komunikacyjnych czy wycieczek zagranicznych.

Pojawienie się kolejnej nowej kategorii to dla Ceneo.pl naturalny, dalszy krok w realizacji oczekiwań milionów naszych użytkowników, dla których jesteśmy synonimem atrakcyjnych cenowo ofert. Zaufanie, jakim nas darzą przenosimy na nowe branże. W przypadku kredytów gotówkowych zdecydowaliśmy się na współpracę z FinAi, ponieważ obecnie, jako jedyna firma na rynku zapewnia unikatowy i zarazem bezpieczny proces kredytowania. – wyjaśnia Marcin Łachajczyk CEO Ceneo.pl.

Nowa kategoria to nie tylko możliwość porównywania ofert banków, ale przede wszystkim możliwość uzyskania kredytu w bezpieczny sposób bez wychodzenia z domu.
Za ten proces odpowiada w całości niezależna platforma FinAi, która dostarcza na Ceneo.pl oferty kredytowe z banków: Credit Agricole, Inbanku i Nest Banku. W najbliższym czasie dołączą do nich: eurobank, Ikano Bank i Bank Pocztowy.

Jako pierwsi na rynku stworzyliśmy proces kredytowy, który wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów umożliwia wzięcie kredytu bankowego do kilkudziesięciu tysięcy złotych w sposób równie prosty jak uzyskanie chwilówki, a jednocześnie bezpieczny i tańszy niż w przypadku ofert firm pożyczkowych. W efekcie współpracy FinAi i Ceneo.pl, kilkanaście milionów klientów największej porównywarki cenowej w Polsce może już wygodnie i bez zbędnych formalności wybrać i następnie uzyskać kredyt bankowy całkowicie przez internet– mówi Rafał Czernik, prezes FinAi.

Aby wziąć kredyt za pośrednictwem FinAi, wystarczy mieć przy sobie dowód osobisty i smartfon z systemem iOS lub Android. Sam proces jest przyjazny dla użytkownika i można go przejść w kilku prostych krokach od weryfikacji klienta aż do podpisania umowy online z wybranym bankiem. Wszystko to bez konieczności wychodzenia z domu i umawiania wizyty kuriera.

Tagi: , , , , ,