09.05.2018

Kręcimy kilometry dla dzieci z wrocławskiego domu dziecka

Dzieci z Wrocławskiego Centrum Opieki i Wychowania dostaną nowe rowery. Przekażemy je w ramach naszego firmowego konkursu. Postawiliśmy sobie ambitny cel. Do końca maja planujemy przejechać na rowerach 10 tys. kilometrów. W ten sposób chcemy aktywnie spędzić czas i pomóc dzieciom.

Nowe rowery z pewnością ucieszą blisko 200 podopiecznych Wrocławskiego Centrum Opieki i Wychowania. Wycieczki rowerowe to jedna z ich ulubionych form wypoczynku. Dzięki temu dzieci i młodzież poznają Wrocław i jego najbliższą okolicę. Placówka z myślą o dzieciach cały czas rozbudowuje swój park rowerowy.  W naszych garażach jest obecnie kilkadziesiąt rowerów w różnym stanie technicznym. Każdy rower, szczególnie nowy, to duże wsparcie dla naszego centrum. Cieszymy się, że serwis Ceneo.pl przekaże nam rowery. Trzymamy też kciuki za pracowników biorących udział w wewnętrznej rywalizacji. – zapewnia Sylwester Pajęcki dyrektor Wrocławskiego Centrum Opieki i Wychowania.

Zakręceni na punkcie rowerów

Pomysł na wewnętrzną rywalizację rowerową nie był przypadkowy.Wielu naszych pracowników codziennie dojeżdża do biura Ceneo.pl przy ul. Legnickiej we Wrocławiu na rowerach.

W maju zawsze rywalizowaliśmy z innymi firmami w ramach Europejskiego Wyzwania Rowerowego. W tym roku wydarzenia nie ma, dlatego zorganizowaliśmy wewnętrzną rywalizację. Jako firma stawiamy sobie za cel 10 tys. kilometrów. Nawet jeśli go nie osiągniemy, w co nie wierzę, to i tak przekażemy rowery podopiecznym Wrocławskiego Centrum Opieki i Wychowania. Koniec końców chodzi przecież o pomoc dzieciakom, którą w naszej firmie połączyliśmy z zabawą i aktywnością. –
wyjaśnia Jacek Rybiański z Ceneo.pl

Pracownicy serwisu zapraszają też wszystkich rowerzystów do udziału w konkursie fotograficznym Nakręca mnie Ceneo.pl. Wystarczy opublikować do końca maja na swoim profilu w mediach społecznościowych zdjęcie ulubionego miejsca na wycieczki rowerowe i oznaczyć je hasztagiem #nakrecamnieceneo.
Do wygrania cenne nagrody m.in. modne aparaty.

Przekazanie rowerów podopiecznym Wrocławskiego Centrum Opieki i Wychowania zaplanowano w czerwcu. Wtedy też dowiemy się ile kilometrów ostatecznie udało się przejechać pracownikom Ceneo.pl.

Tagi: , , , , , , ,