11.05.2011

Ceneo w 3D

Ceneo wprowadza kolejne udogodnienie dla klientów – przegląd produktów w 3D. Od kilku dni, przy produktach oznaczonych specjalnym znakiem  można obejrzeć ich wizualizację.

Do tej pory przy oglądaniu produktu, trzeba było polegać tylko na zdjęciu i opisie. Od teraz produkt można obrócić, podejrzeć z dołu, zobaczyć jak się prezentuje z boku, oraz przyjrzeć mu się w przybliżeniu. Wizualizacje można już znaleźć przy niektórych telewizorach, aparatach fotograficznych, lodówkach, czy laptopach. Wyłuszczone zostały najciekawsze i najważniejsze elementy – po kliknięciu w specjalnie oznaczone pola, przybliżamy widok i zapoznajemy się ze specyfikacją techniczną danego elementu (np. ekranu w laptopie, czy programatora pralki) oraz przyglądamy się szczegółom wykończenia.

Fakt ten jest pomocny w podejmowaniu decyzji – zakupy stają się jeszcze prostsze, a wybór trafniejszy. Wizualizacje pojawiały się przy kilkudziesięciu najpopularniejszych produktach (głównie elektronika, AGD, fotografia), a w planach jest wprowadzenie tego rozwiązania na szerszą skalę.

Przykłady: