09.01.2013

Ceneo.pl po raz kolejny nagrodzi najlepsze sklepy

Już po raz trzeci Ceneo.pl weźmie pod lupę rynek e-commerce i przygotuje ranking najlepiej ocenianych sklepów internetowych. Ranking powstanie w oparciu o kilkaset tysięcy ankiet wypełnionych przez użytkowników serwisu w ramach Programu Zaufane Opinie. Jego wyniki zostaną zaprezentowane 28 lutego podczas Gali Zaufanych Opinii we Wrocławiu.

Program Zaufane Opinie Ceneo.pl to szczególny system zbierania opinii o transakcjach w sklepach internetowych, który powstał w celu zwiększenia bezpieczeństwa zakupów online. Jego istota polega na tym, że komentarze i opinie o sklepach pochodzą od rzeczywistych klientów sklepów. W Programie uczestniczy ponad 4,5 tys. sklepów on-line.

Prezentując najlepsze, polskie sklepy internetowe, pragniemy wskazać, komu warto zaufać, w których  sklepach warto kupować. Chcemy nagrodzić tych sprzedawców, którzy w najwyższym stopniu dbają o jakość obsługi klienta – mówi Agnieszka Pająk z Ceneo.pl. – Naszym celem jest także popularyzacja e-commerce i pokazanie, że kupowanie w sieci jest tak samo bezpieczne, jak tradycyjne formy zakupów  – dodaje.

Ranking Zaufanych Opinii powstaje na podstawie ankiet oceniających, które wysyłane są tylko i wyłącznie do użytkowników, którzy złożyli zamówienie w sklepie. W ubiegłym roku zostało wypełnionych kilkaset tysięcy ankiet. Sklepy ocenione i nagrodzone zostaną w 6 kategoriach tematycznych: Elektronika użytkowa, Motoryzacja, Multimedia, Styl życia, Świat komputerów i gier oraz Zdrowie i uroda.

Patronem rankingu sklepów internetowych została e-Izba – Izba Gospodarki Elektronicznej (e-Commerce Polska) oraz ogólnopolski serwis Bankier.pl.
Tradycyjnie już Ceneo.pl wraz z Bankierem przygotują obszerny raport o zaufaniu i bezpieczeństwie w polskim e-commerce.

Raport oraz wyniki Rankingu Zaufanych Opinii poprzednich edycji można znaleźć pod adresem: http://ranking.ceneo.pl/

Tagi: ,